Casa de Avocatura

- Detalii
- Scris de: Ana Maria Rata
- Accesări: 137
- Am pierdut, deci m-a trădat avocatul
Un mit total greșit! Acesta este unul dintre cele mai comune mituri despre avocați. Deși există ocazional avocați care pot fi implicați în practici necinstite, majoritatea avocaților sunt profesioniști onești și dedicați care urmăresc interesele clienților lor într-un mod etic și legal. Un avocat își câștigă existența din consultanța și acțiunile pe care le are pe rol, deci din interacțiunea cu clienții. Dacă și-ar trăda un client este posibil să nu mai vină alți clienți la el sau să fie exclus din profesie. Deci, dacă ne gândim doar la aceste două aspecte, ce sumă de bani ar trebui să dea adversarul, ca avocatul, odată exclus din profesie, să aibă după excludere, un nivel de trai decent până la sfârșitul vieții?

- Detalii
- Scris de: Ana Maria Rata
- Accesări: 68
Așa cum am promis, revin cu o opinie legată de mult disputata „Lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”. Am tot văzut în spațiul public mesaje de tipul „ne iau copiii”, sau alte teorii ale conspirației.

- Detalii
- Scris de: Laurentiu Caramida
- Accesări: 49
Una dintre cele mai mari provocari in cazul separarii unui cuplu o reprezinta legaturile ulterioare cu copiii minori. Am intalnit diverse situatii in care parintele la care copilul are stabilit domiciliu, de regula mama, nu mai permite accesul celuilalt parinte. Din start vreau sa va spun ca legea din Romania si din cate am observat din toate tarile, da drepturi egale ambilor parinti, motivat in primul rand de faptul ca este in interesul copilului sa aiba legaturi cu acestia.

- Detalii
- Scris de: Laurentiu Caramida
- Accesări: 228
Alegerea profesiei nu este o sarcina deloc facila, iar cand m-am aflat in aceasta postura, dupa absolvirea facultătii de drept, am incercat sa iau decizia prin raportare la cateva criterii clare, alegand sa gasesc raspunsul in forul interior personal, nu in indemnurile societatii.

- Detalii
- Scris de: Ana Maria Rata
- Accesări: 130
Divortul este un subiect sensibil si complex, care poate avea un impact major asupra vietii persoanelor implicate. Divortul apare in momentul in care partenerii de viata, casatoriti, nu se mai inteleg si aleg sa nu mai aiba o viata impreuna, cu alte cuvinte, divortul poate avea loc doar intre persoane casatorite.
Citește mai mult: Drepturi si responsabilitati in caz de divort